Smart city

Workshop Responsible AI

Startdatum 22/11/2023
Investering €750,-

Steeds meer organisaties zien de potentie van AI en maken gebruik van deze technologie. We komen het bijna overal tegen, van simpele chatbots, naar videoaanbevelingen en recruitmentselectie tot aan zelfrijdende auto’s. Hoe zorgt u dat u op een verantwoorde manier AI inzet? Op welke manier kan u de impact van de inzet van AI inschatten en op welke manier kunnen er treffende maatregelen worden getroffen? De workshop Responsible AI Governance kan u hierbij helpen! 

In de workshop Responsible AI Governance reiken we u handvatten aan om de impact van AI te kunnen inschatten. Daarnaast bespreken we hoe de risico’s kunnen worden gemitigeerd en waar de maatregelen binnen de organisatie belegd moeten worden. Na deze workshop bent u in staat om binnen uw organisatie aan de slag te gaan met de inrichting van een Responsible AI Governance structuur om zo de kansen van AI optimaal te benutten op een ethisch verantwoorde manier.   

Wat gaat u leren?

  • De impact leren inschatten bij het gebruik van AI; 
  • Welke maatregelen u kan treffen en waar deze in de organisatie belegd moeten worden; 
  • Welke instrumenten er beschikbaar zijn om u hierbij te helpen; 

Voor wie is de workshop geschikt?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die meer wil leren over verantwoord gebruik van AI. De workshop is specifiek interessant voor mensen die binnen hun organisatie de verantwoordelijkheid dragen voor het ethisch gebruik van AI of het beleggen van deze verantwoordelijkheden binnen de organisatie.  

Praktische informatie

Uw docent is Jord Goudsmit en/of Marianne Schoenmakers. Schrijf u nu in om uw plek te garanderen! De workshop zal fysiek plaatsvinden op het kantoor van Considerati (Amsterdam) en duurt van 14.00 – 17.00.  

De kosten voor de workshop zijn € 750,-.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.    Inschrijven