Masterclass International data transfers na Schrems-II

Considerati Academy e-learning

De meest recente ontwikkelingen op het gebied van internationale doorgiften van persoonsgegevens. Na het volgen van deze masterclass bent u weer op de hoogte van de laatste stand van zaken. Ideaal voor privacyprofessionals die zich bezighouden met de doorgifte van persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte.

Masterclass International Data Transfers na Schrems-II

€ 375,00 (excl. btw)
Masterclass International data transfers na Schrems-II
€ 375,00 (excl. btw)

Speciaal voor organisaties die zich proberen te manoeuvreren door de recente ontwikkelingen rondom het doorgeven van persoonsgegevens naar landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER), organiseert Considerati een Masterclass gericht op internationale doorgiften van persoonsgegevens.

De afgelopen maanden zagen privacy professionals grote ontwikkelingen op het gebied van data transfers. Zo was het in de nasleep van Brexit lang wachten op een adequaatheidsbesluit voor het Verenigd Koninkrijk (VK) van de Europese Commissie. De Masterclass zal ingaan op wat voor invloeden er mogelijk druk kunnen zetten op het VK adequaatheidsbesluit en wat dit mogelijk betekent voor toekomstige adequaatheidsbesluiten.

Ook zagen we de afgelopen maanden belangrijke ontwikkelingen rondom de Schrems II zaak waarin het Hof van Justitie van de Europese Unie in juli 2020 uitspraak deed. Zo kwam de European Data Protection Board (EDPB) met haar langverwachte aanbevelingen rondom ‘aanvullende maatregelen’. Het goed en gestructureerd opvolgen van alle zes stappen uit deze aanbevelingen is van uiterst belang om doorgiften naar derde landen goed te kunnen waarborgen. Naast het uitgebreid aan bod komen van de verschillende stappen, zal de Masterclass ingaan op hoe bedrijven in de praktijk omgaan met de aanbevelingen van de EDPB.

Daarnaast zijn in juni de nieuwe modelcontractbepalingen, ook wel bekend als Standard Contractual Clauses (SCC’s), gepubliceerd door de Europese Commissie. SCC’s vormen nog altijd het meest gebruikte instrument om doorgiften van passende waarborgen te voorzien. Organisaties hebben tot eind 2022 de tijd om bestaande en inmiddels ingetrokken SCC’s te vervangen. Maar waar moeten organisaties op letten bij het afsluiten van de nieuwe SCC’s? Zijn aparte verwerkersovereenkomsten nog wel nodig? Wat is de verhouding tussen de SCC’s en de aanbevelingen van de EDPB? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de Masterclass.

Na het volgen van deze Masterclass bent u volledig op de hoogte van de interessante ontwikkelingen rondom internationale doorgiften. Uw docent is mr. Jonathan Toornstra. Jonathan is als juridisch adviseur zeer ervaren op het gebied van internationale doorgiften. Schrijf u nu in om uw plek te garanderen! De masterclass zal online plaatsvinden via Microsoft Teams en duurt van 13.00 - 16.00.

Doelgroep: (beleids)juristen, beleidsmedewerkers, Risk managers, compliance officers, security officers, advocaten, functionarissen gegevensbescherming, (chief) privacy officers.

    Inschrijven