Masterclass ‘blik op online platforms’

Masterclass_onlineplatforms_Considerati

Op een nader te bepalen datum in het najaar organiseert Considerati de online masterclass 'blik op online platforms', over de perceptie van en de maatschappelijke druk op online platforms. Voor iedereen die in of rondom de wereld van online platforms werkt en beter wil begrijpen wat de buitenwereld verwacht! Heeft u interesse in de masterclass? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in, dan houden we u op de hoogte.

Masterclass ‘blik op online platforms’

€ 175,00 (excl. btw)
Masterclass ‘blik op online platforms’
€ 175,00 (excl. btw)

Online platforms zijn bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en schieten als paddenstoelen uit de grond. Of je nu kleding (ver)koopt, een klusjesman of vrouw zoekt, of een vergelijking maakt voor de aanschaf van een product of dienst. Platforms worden steeds zichtbaarder in de samenlevingDaarmee zijn platforms ook steeds vaker onderwerp van debat: in de media, bij beleidsmakers en in de politiek. De druk voor meer regulering neemt toeMaar waar komt dit sentiment eigenlijk vandaan? Aan welke nieuwe regels moet je als platform straks voldoen? En hoe vertaal je deze politieke druk naar je eigen businessmodel? 
 
Vanuit Europa worden er allerlei voorstellen gedaan die online platforms reguleren. Zo update de Digital Services Act de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden van online platforms voor illegale content Ook worden er verplichtingen opgelegd aan platforms in het kader van hun positie in de markt en de relaties met hun gebruikersmet bijvoorbeeld de Digital Markets Act en de New Deal for Consumers. 
 
Met de aankomende platformregulering geven we tijdens deze interactieve masterclass een inkijkje in de inhoud, dynamiek en ratio achter de regelgeving zodat je een beter beeld hebt van de publieke belangen waar je als bedrijf rekening mee dient te houden.

 

Met bijdragen van onder andere:

  • Martijn Arets (internationaal platformexpert)
  • Kees Verhoeven (voormalig Tweede Kamerlid D66)
  • Marjolein Verkerk (Manager Corporate Affairs bij bol.com)
  • Bart Schermer (Partner Considerati en universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden)

Voor iedereen die in en rondom de wereld van online platforms werkt en beter wil begrijpen wat de buitenwereld verwacht van platforms!

 

 

Neem voor vragen over deze masterclass contact op met Sharon Doornenbal via: doornenbal@considerati.com of 06-28490110.

Voor vragen over inschrijving kunt u contact opnemen via: education@considerati.com of 020-7370069.

 

Programma

09:30 uur Welkom en introductie
09:45 uur – 10:30 uur Trends en ontwikkelingen: hoe heeft de maatschappelijke discussie over online platforms zich ontwikkeld? Met Martijn Arets (internationaal platform expert) en Marjolein Verkerk (Manager Corporate Affairs bij bol.com)
10:40 uur – 11:25 uur Platforms door een politieke bril: hoe kijkt de politiek naar online platforms, wat zijn drijfveren voor politici? Met Kees Verhoeven (voormalig Tweede Kamerlid D66)
11:35 uur – 12:20 uur Highlights van de aankomende platformregulering: waar moet je als bedrijf op letten in de aankomende regels vanuit Europa? Met Bart Schermer (Partner Considerati & universitair hoofddocent Universiteit Leiden)
12:20 uur – 12:30 uur Afsluiting

 

Over Considerati 

Considerati is het juridisch en public affairs adviesbureau voor de digitale wereld, met kantoren in Amsterdam en Den Haag. Al meer dan 15 jaar helpen wij organisaties maatschappelijk verantwoord te innoveren met digitale technologie en data. Considerati Public Affairs helpt bij het creëren en behouden van maatschappelijk draagvlak voor technologie en data wanneer technologie de mens, maatschappij of regelgeving raakt. Denk aan de toepassing van digitale technologie, het gebruik van data of de introductie van nieuwe businessmodellen. Wij helpen bij het opbouwen van relaties binnen en buiten de overheid en ondersteunen met advies en uitvoering bij het behartigen van belangen op gebieden waar beleid en publieke opinie nog volop in ontwikkeling zijn. 

Voor meer informatie zie: www.considerati.com

Er is helaas geen datum meer beschikbaar voor deze opleiding

    Inschrijven