Considerati Academy e-learning

Masterclass Datalek Response

Startdatum 08-11-22
Duur 09:00 tot 12:00
Investering €375,-

Tijdens deze interactieve masterclass leert u over de juridische en praktische aspecten van de meldplicht datalekken. Op grond van de AVG zijn organisaties in sommige gevallen verplicht melding te maken van een datalek. Maar wanneer is er sprake van een datalek? Wat moet u doen in het geval u een datalek vermoedt in uw organisatie? In welke gevallen moet u melding maken van een datalek? Aan wie moet u melding maken van het datalek? In deze masterclass komt het allemaal aan bod. Na het volgen van deze masterclass weet u dan ook hoe u moet handelen in geval van een datalek. 

Tijdens de masterclass leert u over alle belangrijke aspecten van de meldplicht datalekken. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Toch zal u zich ook moeten voorbereiden op het scenario dat uw organisatie wél een datalek heeft. Onze principal Legal consultant Bram Hoovers zal u met zijn ervaring en kennis meenemen door de relevante informatie betreffende de meldplicht van datalekken. Om u zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op het handelen in geval van een datalek. 

Wat gaat u leren?

  • Wat een datalek precies is; 
  • In welke gevallen u een datalek moet melden aan de autoriteit; 
  • In welke gevallen u de betrokkenen moet informeren; 
  • Welke andere betrokken partijen een rol spelen; 
  • Hoe u een interne procedure voor datalekken moet opzetten. 

Deze informatie zal met u worden gedeeld door middel van het behandelen van de relevante eisen uit de AVG, de nationale en Europese richtsnoeren op dit onderwerp en stappenplannen en tips uit de praktijk. Tijdens de masterclass zal de opgedane kennis gelijk worden toegepast door gezamenlijk verschillende soorten cases tijdens de masterclass te ontleden. 

Voor wie is de masterclass Datalek Response geschikt?

Deze masterclass is onderdeel van de door Considerati aangeboden DPO opleiding. Ook is het mogelijk om deze cursus apart te volgen. Voor het volgen van deze cursus wordt algemene kennis van de AVG gevraagd van de deelnemers. 

Praktische informatie

Uw docent is mr. Bram Hoovers.  Schrijf u nu in om uw plek te garanderen! De masterclass zal online plaatsvinden via Microsoft Teams en duurt van 09.00 – 12.00. De masterclass wordt voor iedereen online gegeven en neemt één dagdeel in beslag. 

 

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn € 375,- voor de masterclass Datalek Response. Kiest u ervoor om meer masterclasses te volgen, dan kunt u de prijs vinden bij de opleidingspagina van de desbetreffende masterclass.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Wilt u de masterclass van de Considerati Academy volgen? Vul dan het inschrijfformulier in. Liever alleen een losse masterclass? Laat dan een bericht achter in het opmerkingsveld.    Inschrijven