Smart city

Workshop AI act

Startdatum 28/9/2023
Investering €350,-

Op 21 april 2021 publiceerde de Europese Commissie (EC) het voorstel voor de regulering van Artificiële Intelligentie (AI). Met het wetsvoorstel moeten de risico’s van AI gereguleerd worden om de veiligheid en grondrechten van Europese burgers te beschermen. Maar wat betekent dit precies voor de ontwikkelaars en gebruikers? Specifiek voor ontwikkelaars en gebruikers van ‘hoog-risico’ AI-systemen, zal de wetgeving impactvol zijn. Deze systemen moeten namelijk aan strenge eisen voldoen, en in sommige toepassingen worden de systemen zelfs helemaal verboden. De AI Act wordt naar verwachting in 2023 goedgekeurd. 

In de workshop AI Act zetten we de nieuwe wetgeving uiteen, geven we de deelnemers een duidelijk overzicht van de eisen van de nieuwe wetgeving, en laten we via een overzichtelijk stappenplan zien hoe uw organisatie zich kan voorbereiden op de inwerkingtreding van deze wetgeving. Daarnaast bespreken we de overlap met bestaande wetgeving, zoals de Digital Services Act (DSA) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).   

Wat gaat u leren?

  • Wat de aanleiding is van de AI Act;  
  • Overzicht wetgeving;  
  • De laatste stand van zaken;  
  • Welke voorbereidingen uw organisatie nu al kan treffen;  
  • Welke overlap er tussen verschillende wetgeving is.  

Voor wie is de workshop geschikt?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die meer wil leren over de impact en consequenties van de AI Act. De workshop is specifiek interessant voor ontwikkelaars en gebruikers van AI-systemen, voor wie de nieuwe verordening binnenkort van toepassing is.   

Praktische informatie

Uw docent is Jord Goudsmit. Schrijf u nu in om uw plek te garanderen! De workshop zal plaatsvinden op ons kantoor in Amsterdam en duurt van 14:00-17:00. 

De kosten voor de masterclass zijn € 350,-. Kiest u ervoor om meer masterclasses te volgen, dan kunt u de prijs vinden bij de opleidingspagina van de desbetreffende masterclass.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.


    Inschrijven