Opleidingen

Hier vindt u het overzicht van onze opleidingen en cursussen. Bent u op zoek naar een complete DPO opleiding, NOvA geaccrediteerde privacy cursussen of een cursus over de privacy aspecten van uw werkgebied? Kies uw opleiding en zie meteen op welke data er plaatsen beschikbaar zijn.

Privacy voor boa's

Sinds maart 2019 is het wettelijk kader veranderd waarbinnen de buitengewoon opsporingsambtenaar persoonsgegevens verwerkt. De Wpg, Wet politiegegevens, geldt nu niet alleen voor de politie en marechaussee, maar ook voor de boa.

Boa’s werken vaak als toezichthouder én als opsporingsambtenaar. De gegevens die ze verwerken in het kader van toezicht vallen sinds mei 2018 onder de AVG. De gegevens die ze als opsporingsambtenaar verwerken, vallen sinds maart 2019 onder de Wpg. Deze gegevens dienen geoormerkt te worden en er gelden andere regels voor bijvoorbeeld termijnen en het delen van gegevens met partners.

 • Privacy voor BOA's

DPO Opleiding

De opleiding die DPO's/FG's in staat stelt om zelfstandig een privacy programma op te stellen en te implementeren. Zowel theorie als praktijk komen aan bod in interactieve lesdagen.

 • DPO Opleiding compleet

AVG & Actualiteit

De laatste ontwikkelingen rond de AVG uit Nederland en Europa. Na deze cursus bent u weer helemaal op de hoogte van de laatste stand van zaken.

 • Actualiteit & AVG

Privacy cursussen met PO punten

Privacy cursussen voor Advocaten en juridisch professionals met NOvA accreditatie.

 • Basiscursus AVG voor advocaten & juridisch professionals (6PO)

AVG Theorie

De  basis van de AVG in twee interactieve dagen. Aan de hand van kernbepalingen en begrippen krijgen cursisten een gedegen overzicht van de werking en logica van de AVG.

 • Juridisch kader AVG

Privacy by Design Masterclass

Dit dagvullend programma zal in het teken staan van een workshop waarin het ontwikkelen van en de implementatie van privacy by design (inbedding binnen ontwikkelprocessen) in uw organisatie wordt behandeld als mede enhancing technologies aan bod zullen komen.

 • Privacy by Design Masterclass

DPO Verdieping

Verdiepingscursussen voor cursisten met voorkennis over de AVG

 • AVG verdieping Marketing & ePrivacy
 • AVG verdieping privacy AI & Big Data
 • AVG verdieping HR

Privacy Governance & Beleid

In deze cursus leert u hoe u een privacy compliance programma inricht een privacybeleid opzet,  gegevensverwerkeringen in kaart brengt en een bijbehorend register van verwerkingen opzet. Tevens wordt aandacht besteed aan communicatie en DPO-skills.

 • Data governance & privacybeleid

Beveiliging & datalekken

Hoe werken computers, smartphones & netwerken, waartoe dient beveiliging? Deze onderwerpen, maar ook verschillende beveiligingstechnieken en de juridische en praktische aspecten van de meldplicht datalekken worden in deze cursus behandeld.

 • Informatiebeveiliging & meldplicht datalekken

DPIA & Privacy by Design

Tijdens deze praktische cursus leert u hoe een Data Protection Impact Assessment (DPIA) doet en vervolgens hoe u volgens het principe van Privacy by Design en Defauld werkt. 

 • DPIA & Privacy by Design