Smart city

Docenten

Onze privacy cursussen worden gegeven door docenten met veel kennis en expertise in privacy wet-en regelgeving.

Bart Schermer

Docent

Prof. mr. dr. Bart W. Schermer

Bart Schermer is toonaangevend expert op het gebied van privacy- en ICT-recht in Nederland. Samen met Ton Wagemans is hij de oprichter van Considerati, waar hij jarenlang multinationals geadviseerd heeft over uiteenlopende privacy onderwerpen. Bart behaalde een doctoraat in de rechten en promoveerde op de privacyaspecten van het gebruik van kunstmatige intelligentie voor wetshandhavingsdoeleinden. Naast zijn werkzaamheden voor Considerati is hij ook werkzaam als professor voor de Universiteit Leiden.

Bram Hoovers

Docent

Bram Hoovers

Bram Hoovers is Pricipal legal consultant bij Considerati. Daarnaast is hij één van de docenten van de Considerati Academy. Met ruime ervaring met privacyrecht en de implementatie van de AVG, kan Bram (internationale) klanten adviseren over het gehele spectrum van dataprotectie- en privacyrecht. Onder andere de masterclass datalek response en de Masterclass cookie/marketing privacyregelgeving vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Naast zijn werkzaamheden voor Considerati geeft Bram ook privacy les aan de Hogeschool InHolland.

 

 

Jonathan Toornstra

Docent

Jonathan Toornstra

Jonathan is senior juridisch adviseur in het legal team van Considerati. Hij ondersteunt organisaties bij juridische vraagstukken en compliance trajecten op het gebied van privacy en gegevensbescherming en heeft ruime ervaring met de implementatie van organisatie brede privacy governance programma’s. Hiernaast maakt Jonathan deel uit van DPO/FG teams bij verschillende soorten organisaties.  Jonathan geeft regelmatig trainingen over privacy en gegevensbescherming aan organisaties. Ook is hij lid van de International Association of Privacy Professionals (IAPP), de Vereniging Privacy Recht (VPR) en het Nederlandse Genootschap van Functionarissen voor de Gegevensbescherming (NGFG).  

Quincy van Opzeeland

Docent

Quincy van Opzeeland

Quincy is werkzaam als Legal Consultant binnen het Legal team van Considerati en voorziet zowel commerciële als publieke organisaties van juridisch advies op het gebied van privacy- en gegevensbescherming. Zij heeft onder meer veel ervaring met het uitvoeren van DPIA’s, het opstellen van privacyverklaringen en het in kaart brengen van processen om vervolgens advies te geven over de privacy-gerelateerde verplichtingen. Quincy is een van de docenten van de Considerati Academy, waar zij onder andere masterclasses geeft over DPIA’s en algemene beginselen van de AVG. Tevens heeft zij de DPO-opleiding van Considerati afgerond en is zij lid van de International Association of Privacy Professionals (IAPP).

Jules van Stralendorff

Docent

Jules van Stralendorff

Jules van Stralendorff is senior legal consultant bij Considerati. Hij adviseert in deze rol grote (internationale) organisaties over de juridische aspecten van privacy en gegevensbescherming. Jules is betrokken bij de opleidingen: Masterclass Juridisch Kader AVG I, Masterclass Juridisch Kader AVG II, Masterclass Data Protection Impact Assessment (DPIA) en de Masterclass Biometrie en Privacy. In het bijzonder is Jules gespecialiseerd in biometrische persoonsgegevens, gegevensdeling in samenwerkingsverbanden, DPIA’s én heeft hij ervaring met organisaties in het Caraïbische deel van koninkrijk der Nederlanden.

Evelijn van Wanroij

Docent

Evelijn van Wanroij

Evelijn van Wanroij heeft als legal consultant ervaring met het uitvoeren van DPIA’s, het opstellen van een privacybeleid en het beoordelen van (verwerkers)overeenkomsten. Ze denkt graag mee met organisaties over hoe zij AVG-compliant kunnen worden, blijven of hierin kunnen uitblinken. De opleidingen die Evelijn geeft zijn onder andere de Masterclass privacy actualiteiten en de Masterclass cookie/marketing privacyregelgeving,

 

 

 

Jord Goudsmit

Docent

Jord Goudsmit

Jord is consultant responsible tech. In deze rol adviseert hij bedrijven en organisaties over ethisch verantwoord digitaliseren. Zijn visie is dat juist om technologie ten volle te kunnen benutten, een begrip van digitale ethiek onmisbaar is.  Jord is binnen de Considerati Academy betrokken bij de workshop Digitale Ethiek. Wat hem extra geschikt als docent maakt, is zijn achtergrond in de filosofie en entrepreneurship.

 

 

 

 

NIne Bennink

Docent

Nine Bennink

Nine is senior legal consultant bij Considerati. Zij adviseert verschillende klanten over juridische- en strategische vraagstukken in verband met privacy, data en technologie. Voordat Nine Considerati kwam versterken, is zij acht jaar werkzaam geweest als advocaat. Door haar ervaring binnen de advocatuur kan zij de rechtspositie van haar klanten goed inschatten en de strategie daarop aanpassen, Naast haar werkzaamheden als legal consultant is zij werkzaam als docent bij de Considerati Academy.

 

 

Eline Roos

Docent

Eline Roos

Eline is werkzaam als juridisch consultant binnen het legal team van Considerati en voorziet zowel commerciële als publieke organisaties van juridisch advies op het gebied van privacy- en gegevensbescherming. Zij heeft veel ervaring met (grote) publieke en private samenwerkingsverbanden, het uitvoeren van DPIA’s, privacy op de werkvloer en de verwerking van biometrische gegevens. Eline is betrokken bij de opleidingen: Masterclass Juridisch Kader AVG Deel I en Masterclass Privacy op de werkvloer.

Lisa Molenaars

Docent

Lisa Molenaars

Lisa is als juridisch adviseur werkzaam in het legal team van Considerati. Zij adviseert zowel organisaties in de private- als (semi)publieke sector over uiteenlopende juridische vraagstukken die verband houden met internet, technologie, data en gegevensbescherming. Hiervoor heeft zij gewerkt als advocaat. Daar heeft zij ervaring opgedaan met het opstellen van en onderhandelen over commerciële contracten, zoals licentieovereenkomsten en IT-contracten. Ook heeft zij cliënten geadviseerd over de implementatie van de AVG binnen hun organisatie en de bijbehorende documentatie opgesteld, zoals een privacybeleid, datalekkenprodedure en gegevensdelingsovereenkomsten. Naast haar rol als consultant is zij ook actief als docent bij onder andere de masterclass Actualiteiten en Privacy.